fbpx
TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz la caz, protectie – asigurarile de viata clasice si faciliteaza economisirea – asigurarile de viata cu acumulare de capital.

Spre exemplu, in cazul unei asigurari de viata clasice: prin intermediul unui contract, asiguratorul se obliga sa plateasca o suma de bani in cazul decesului persoanei asigurate. Costul unei polite de asigurare de viata se numeste prima de asigurare, si este stabilita de asiguratorul tau in functie de tipul de produs pe care il doresti, suma asigurata, durata contractului, riscurile acoperite s.a.m.d.
In acest tip de asigurare NU se acumuleaza capital.

In cazul asigurarilor de viata cu acumulare de capital, parte din prima pe care o platesti acopera componenta de protectie (ca si in cazul unei asigurari clasice de viata) in timp ce o alta parte este investita de compania de asigurari si platita clientului la finalul perioadei contractuale sau chiar inainte, impreuna cu o parte din profitul obtinut.

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita. Extragand omniprezentul element comercial, lucrurile pot fi sintetizate astfel:

 • Ai nevoie de o asigurare de viata pentru a oferi familiei sau celor aflati in intretinere un minim de sprijin in cazul decesului tau sau a pierderii accidentale a capacitatii de a munci si, totodata,

 

 • Ai nevoie de o asigurare de viata pentru a economisi in mod organizat sume de bani pentru momente dificile sau pentru batranete

Altfel spus, asigurarea de viata reprezinta un serviciu financiar care are rolul de a acoperi pierderile financiare generate de producerea unor anumite evenimente, are rolul de a echilibra bugetul unei persoane sau al unei familii in situatia in care un deces, o invaliditate sau o imbolnavire il dezechilibreaza.

Beneficiile unei polite variaza mult si in functie de clauzele aditionale atasate unui contract standard. Spre exemplu, in cazul unei asigurari clasice de viata la care se ataseaza si clauze ce acopera invaliditatea din accident, beneficiarul politei va primi un procent din suma asigurata, conform conditiilor contractuale.

Daca la asigurarea de baza se adauga o clauza ce acopera bolile grave, atunci asiguratul va putea beneficia de o indemnizatie financiara din partea asiguratorului ce il va ajuta in perioada de tratament, spre exemplu.

Chiar si in cazul unei familii cu resurse financiare importante, o asigurare de viata ce intra in vigoare in cazul decesului persoanei asigurate ii va oferi familiei un plus de lichiditate pe termen scurt, scutind astfel urmasii de necesitatea de a valorifica bunuri sau proprietati in graba si deci, sub valoarea lor reala.

Asigurari

Principalul motiv pentru care ai nevoie de asigurare este grija pentru familia ta: asigurarea de viata este cel mai eficient mod de a te proteja pe tine si pe cei dragi in cazul unor evenimente neprevazute pentru ca te asiguri ca le mentii standardul de viata in cazul in care nu vei mai fi alaturi de ei si nu ii vei mai putea sustine financiar. De asemenea, esti sigur ca in cazul in care ti se intimpla un eveniment nefericit, datoriile si cheltuielile imediate sunt acoperite, fara a afecta bunastarea familiei tale.

In plus, poti sa pui deoparte banii necesari copilului tau asa incat sa se bucure de o educatie si o viata mai buna iar tu poti sa ai un venit suplimentar care sa te ajute sa ai o batranete frumoasa si linistita.

Asigurarile noastre sunt flexibile: poti alege un plan pe termen mediu sau lung, la care sa-ti atasezi o asigurare temporara, care sa te protejeze exact atunci cand doresti- de exemplu numai in perioada in care te simti supus unui risc suplimentar, nu pe intreaga durata a contractului.

5 greseli de evitat cand inchei o asigurare de viata

Daca ai inceput sa te gandesti la semnarea unei polite, asigura-te ca vei evita cele 5 capcane care iti pot pune in pericol alegerea si iti pot ingreuna drumul catre beneficiile asigurarii.

Prima greseala:  Nu te informezi suficient sau refuzi sa ceri ajutor.
Solutie: 
In orice demers financiar, este bine sa ceri sfatul unui expert, in cazul de fata al unui consultant de asigurari, dar in egala masura este important sa ai si feedback-ul celor din jur si in special al familiei. Sfatul nostru este sa vorbesti cu mai multi consultanti sau agenti de asigurari, sa-i lasi sa-si prezinte ofertele si sa le pui zeci de intrebari. Noteaza tot ce iti spun si compara informatiile primite.

Fiind vorba de un contract pe termen lung, este important sa te asiguri ca dedici suficient timp cercetarii pietei pentru a putea lua o decizie informata, care sa serveasca cel mai bine intereselor tale.

A doua greseala: Amani decizia de a-ti face o asigurare de viata.

Solutie: 
Oricare ar fi motivul pentru care ai inceput sa te gandesti la alegerea unei astfel de asigurari – ai contractat un imprumut si nu vrei sa-l lasi pe umerii familiei in cazul unei tragedii, ai fost martorul unui eveniment tragic care te-a facut sa devii mai prevazator etc – cu cat semnezi mai din timp, cu atat mai bine pentru tine.

Amanarea deciziei de a achizitiona o asigurare de viata poate avea doua urmari semnificative: poti deveni neasigurabil sau este posibil sa fie nevoie de un efort financiar mai mare pentru a beneficia de aceleasi avantaje ale politei. Conditiile in care poti incheia o asigurare de viata se pot schimba odata cu trecerea timpului, pentru ca starea sanatatii, stilul de viata etc pot suferi modificari.

A treia greseala: Alegi o asigurare nepotrivita.
Solutie:
Trebuie sa te asiguri ca prioritatile financiare pe care le-ai identificat impreuna cu consultantul se regasesc in final in termenii solutiei oferite. E un lucru pe care e bine sa il ai in vedere fie ca este vorba de o solutie care se incadreaza in categoria planurilor financiare pentru copii, daca te gandesti la viitorul micutilor tai, fie ca e menita sa ofere o protectie suficienta pentru tine si cei dragi.

Totodata este foarte important ca nivelul primei sa fie accesibil pe termen lung, adica sa nu reprezinte un efort financiar prea mare pentru tine si familia ta.

Trebuie sa mai tii cont si de faptul ca, in timp, nevoile tale se pot schimba, de aceea este indicat sa intrebi de la bun inceput cat de flexibil este produsul si cum ai putea sa-l ajustezi in timp.

Greseala numarul 4 – Ai semnat, ai uitat.
Solutie:
Odata ce ai incheiat o astfel de asigurare, este important sa nu uiti de ea. Nevoile acoperite de polita trebuie reevaluate cel putin o data la trei ani (ideal ar fi anual), pentru ca situatia ta si a familiei tale se poate schimba in timp (aparitia unui copil, schimbarea veniturilor familiei, contractarea unui credit etc), iar conditiile asigurarii trebuie si ele adaptate. Daca viata te pune in fata a tot felul de schimbari, asigura-te ca iti ajustezi si tu solutiile financiare odata cu ele, pentru ca tu si familia ta sa fiti protejati adecvat.
Nu in ultimul rand, dupa ce ai semnat contractul, nu renunta la primul semn de greutati financiare, nu intarzia cu platile si intretine in timp relatia cu consultantul.

Greseala numarul 5 – Nu ai declarat in totalitate problemele medicale.

Solutie:
Pentru o evaluare cat mai corecta a riscului asigurabil, in calitate de persoana asigurata, trebuie sa oferi informaţii complete privind istoricul medical şi starea de sanatate prezenta.  Aceste informatii includ declaratiile tale din cadrul cererii de asigurare, chestionare medicale, examinari si alte documente medicale.

Odata descoperit acest fals, exista riscul ca familia ta sa nu mai beneficieze de indemnizatia de asigurare.

Esti plin de viata si te bucuri de tot ce iti ofera ea. Alaturi de familie, iti faci planuri de viitor si traiesti fiecare clipa la intensitate maxima. Insa o situatie neprevazuta poate umbri micul vostru paradis, iar tu si cei dragi veti avea nevoie de siguranta si linistea necesara realizarii acestor planuri.
Pentru tine am creat o Asigurare mixta de viata, un produs complex care iti ofera un dublu avantaj: poti economisi suma de bani necesara pentru a-ti indeplini visele si totodata, poti oferi familiei tale un viitor financiar decent, indiferent de circumstanta. Iar daca vrei sa economisesti si pentru cei mici, iti punem la dispozitie asigurarea de viata cu economisire pentru copii.

De ce o asigurare mixta de viata?

 • Ofera continuitate planurilor tale si a celor dragi, chiar si in vremuri nesigure
 • Sigurant­a unui sprijin financiar necesar atingerii obiectivelor pe care ti le-ai propus

Ce beneficii obtii?

 • Beneficiezi de protectie in caz de deces prin posibilitatea dublarii sumei asigurate
 • Beneficiezi de o suma de bani la sfarsitul perioadei asigurarii
 • Suplimentar, la finalul contractului, vei primi o suma de bani, rezultata din investirea unei parti din primele achitate
 • Protectie completa prin posibilitatea de atasare a urmatoarelor asigurari suplimentare:
  • deces ca urmare a unui accident;
  • deces din orice cauza;
  • deces si invaliditate permanenta ca urmare a unui accident;
  • invaliditate permanenta partiala sau totala ca urmare a unui accident;
  • invaliditate permanenta partiala sau totala din orice cauza;
  • cheltuieli medicale ca urmare a unui accident;
  • cheltuieli medicale din orice cauza;
  • incapacitate temporara de munca ca urmare a unui accident;
  • incapacitate temporara de munca din orice cauza;
  • interventii chirurgicale ca urmare a unui accident;
  • interventii chirurgicale din orice cauza;
  • fracturi ca urmare a unui accident;
  • arsuri ca urmare a unui accident;
  • boli grave – pachet I;
  • boli grave – pachet II;
  • exonerare de la plata primelor de asigurare ca urmare a invaliditatii asiguratului.
  • ASIGURAREA SUPLIMENTARĂ DE INVESTIŢIE. Mai multe detalii despre aceasta asigurare suplimentara gasiti in partea dreapta, la sectiunea utile.

Ce avantaje ai?

 • Ai posibilitatea sa alegi:
  • structura contractului. Mai exact, ai posibilitatea sa atasezi asigurari suplimentare care sa extinda acoperirea politei de baza, astfel incat aceasta sa corespunda in permanenta nevoilor tale de protectie
  • durata contractului
  • valoarea sumelor asigurate pentru contractul de baza si pentru asigurarile suplimentare
  • valoarea si frecventa de plata a primelor de asigurare
 • Sigurant­a capitalului investit. Pe perioada contractuala beneficiezi de protectie impotriva inflatiei pentru contractele in lei si de indexare pentru cele in valuta.
 • Promptitudine la plata indemnizatiilor de asigurare
 • Consiliere in identificarea unei solutii financiare optime

Pentru mai multe detalii, lasa-ne datele tale de contact folosind formularul din partea dreapta a ecranului, si un reprezentant de vanzari te va ghida in alegerea unei variante care sa corespunda nevoilor si posibilitatilor tale financiare. Opteaza pentru o asigurare de viata potrivita!